Menzis Zorgverzekering 2016


Meer over Menzis

De Menzis basisverzekering is er in drie varianten, de ZorgVerzorgd, de ZorgZo  en de nieuwe Menzis basisverzekering BudgetBewust. ZorgVerzorgd heeft beperkte keuze qua zorgverleners, met een ZorgZo basisverzekering heeft u vrije keuze. Ook BudgetBewust is uw keuzevrijheid beperkt. De premie van de ZorgVerzorgd in 2014 is € 95,50 per maand op basis van € 360 eigen risico, dit komt neer op € 1.146 per jaar. Dit is een daling van 126 euro op jaarbasis in vergelijking met 2013. Als u kiest voor het hoogste eigen risico, dan daalt de premie met 20 euro per maand.

De nieuwe BudgetBewust basisverzekering is er al vanaf € 66,50 per maand op basis van € 860 eigen risico, dit komt neer op € 798 per jaar. Een zeer scherpe prijs!

Beide premies zijn zonder collectieve korting.

Menzis aanvullende zorgverzekeringen

De aanvullende zorgverzekering zijn er in vijf vormen: Extraverzorgd 1 tot 3, JongerenVerzorgd en BudgetBewust Aanvullend. Waarbij Extraverzorgd 3 de beste aanvullende zorgverzekering is. De aanvullende zorgverzekeringen dekken zorgkosten waar u vanuit de basisverzekering geen vergoeding voor ontvangt. De verzekerde behandelingen zijn onder andere alternatieve geneeswijzen, psychologische zorg en fysiotherapeutische behandelingen. De prijs in 2014 per maand per aanvullende zorgverzekering:

  • Extraverzorgd 1 € 7,45
  • Extraverzorgd 2 € 18,20
  • Extraverzorgd 3 € 36,70
  • Jongerenverzorgd € 16,95
  • BudgetBewust Aanvullend € 11,95

De prijs van ExtraVerzorgd 1 is gelijk gebleven. De andere aanvullende verzekeringen zijn licht gestegen.

Ook de tandartsverzekeringen zijn er in 4 vormen: Tandverzorgd 1 tot 3 en TandVerzorgd 1P. Ook hier is Tandverzorgd 3 de beste aanvullende tandartsverzekering. De tandartsverzekeringen van Menzis dekken de kosten van onder andere vullingen, verdoving, het verwijderen van tandsteen en andere behandelingen.

De prijs in 2014 per maand per aanvullende tandartsverzekering:

  • Tandverzorgd 1    € 9,90
  • Tandverzorgd 1p € 6,95
  • Tandverzorgd 2   € 16,85
  • Tandverzorgd 3   € 34,00

Menzis zorgverzekering 2016 voor jongeren

Menzis heeft een speciale zorgverzekering voor jongeren. De verzekering is er voor jongeren tussen de 18 en 30. Het is naast een aanvullende zorgverzekering ook een aanvullende tandartsverzekering. Zaken zoals kraamzorg zitten niet in deze aanvullende zorgverzekering. Behandelingen waar jongeren veel gebruik van maken zitten wel in het pakket, zoals sportmedisch advies en fysiotherapiebehandelingen. Deze jongerenverzekering kost € 16,95.

Menzis zorgverzekering 2016 met korting

De Menzis zorgverzekering 2013 kan met collectieve korting gesloten worden als u via uw werkgever of een andere instantie in aanmerking komt voor korting. Ook als u de zorgpremie voor heel 2013 in 1 keer overmaakt naar Menzis, in plaats van maandelijkse betalingen, dan krijgt u 3% korting.

Over Menzis

Menzis is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Naast het merk Menzis vallen ook de zorgverzekeraars Azivo en Anderzorg onder het Menzis concern. Menzis heeft ongeveer 2,1 miljoen klanten. In 2012 heeft het Menzis concern het aantal klanten met 9.000 zien afnemen. Deze afname zat bij Menzis. Anderzorg en Azivo zagen beiden wel een groei van het aantal klanten.

Menzis geeft aan dat zij de kosten hebben kunnen beperken door goede contractafspraken met zorgverleners. “Samenwerking tussen zorgverleners in de 1e lijn rondom de patiënt zorgt voor een betere kwaliteit en lagere kosten en voorkomt behandelingen in het ziekenhuis” aldus Menzis.