ONVZ Zorgverzekering 2016


Meer over ONVZ

Alle zorgverzekeringen van ONVZ zijn op basis van restitutie. U kunt dus zelf een zorgverlener of medicijn kiezen. ONVZ probeert zich te onderscheiden door goede kwaliteit aan te bieden in de vorm van vergoedingen en service.

ONVZ zorgverzekering 2016

De basisverzekering van ONVZ heet Vrije keuze Basisverzekering. In 2014 kost de ONVZ basisverzekering €  96,51 per maand. Als u kiest voor een hoger eigen risico, dan zakt de premie maximaal naar €  71,51.

ONVZ zorgverzekering 2016 – aanvullend

Naast de standaard basisverzekering biedt ONVZ 5 aanvullende zorgverzekeringen aan:

 • extrafit € 8,60
 • benfit € 20,92
 • optifit € 35,80
 • topfit € 52,31
 • superfit € 107,41
De prijzen zijn per maand, zonder eventuele kortingen en gelden in 2016.

Extrafit is de meest uitgeklede aanvullende zorgverzekering. Deze verzekering biedt dekkingen voor een aantal behandelingen die niet in de basisverzekering zijn opgenomen. De vergoedingen zijn echter beperkt. De aanvullende zorgverzekering superfit is de beste aanvullende verzekering. Deze vorm heeft voor veel behandelingen een goede dekking. Hier is de maandelijkse premie echter ook naar. De tussenliggende verzekeringen bieden allemaal hun eigen vergoedingen tegen een bepaalde prijs. Het advies is om alle vergoedingen goed door te lezen en onderling te vergelijken. Denk aan alle behandelingen die u graag vergoed zou zien en zoek daar een aanvullende zorgverzekering bij.

De tandartsverzekeringen zijn er in 4 opties:

 • tandfit A € 10,69
 • tandfit B € 24,18
 • tandfit C € 32,08
 • tandfit D € 35,80

Bovenstaande kosten zijn per maand, zonder kortingen en gelden in 2016.

Tandfit A heeft de meest uitgeklede dekking, terwijl Tandfit D de beste dekking heeft.

Naast de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekeringen heeft ONVZ ook zogenaamde zorgpakketten. Deze zorgpakketten bieden extra opties voor, tijdens en na opname. De vier opties zijn:

 • Privé kamer € 19,60
 • Privé zorg luxe € 25,48
 • Privé zorg assistent € 25,48
 • Privé zorg totaal € 31,36
Ook deze kosten zijn per maand.
Privé kamer: u krijgt een eigen kamer na uw behandeling
Privé zorg luxe: u krijgt een eigen kamer na uw behandeling met extra’s, zoals televisie – en internetaansluiting, doorlopende bezoektijd en uitgebreide maaltijden.
Privé zorg assistent: u krijgt persoonlijke begeleiding
Privé zorg totaal: het totaal pakket bevat de inhoud van de drie bovenstaande pakketten.

Over ONVZ

Het bedrijf is gespecialiseerd in het verzekeren van zorg. ONVZ biedt alleen zorgverzekeringen aan.

ONVZ heeft een app voor smartphones geintroduceerd, de Zorgpas app, waarmee klanten overal kunnen zien welke zorgbehandelingen worden vergoed.

ONVZ is een onafhankelijke zorgverzekeraar zonder winstoogmerk.

Sinds eind 2011 is het mogelijk om via de website een ONVZ zorgverzekering af te sluiten. Toch stuurt ONVZ aan op verkoop van zorgverzekeringen via tussenpersonen. Door de vraag van klanten en het online aanbod van concurrenten, heeft ONVZ besloten om te experimenteren met het rechtstreeks aanbieden van zorgverzekeringen via de website.

Tevreden klanten

ONVZ verzekerden zijn tevreden over het bedrijf en haar producten. In een beoordeling op basis van kwaliteit van dienstverlening geven de klanten ONVZ een 8,1. Dit blijkt uit de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van het Bureau MarketResponse. ONVZ heeft de meest loyale klanten volgens dit onderzoek.