Pro life Zorgverzekering 2016


Meer over Pro life

Pro life is een zorgverzekeraar met een christelijke overtuiging. De producten zijn dan ook gericht op een christelijk levensperspectief.

Pro life zorgverzekering 2016

De basisverzekering van pro life is een restitutieverzekering, u mag dus zelf uw zorgverlener kiezen. De Pro life basisverzekering kost in 2016 minder dan in 2013, namelijk € 99,95 per maand. Dit is op basis van 360 euro eigen risico en zonder eventuele kortingen. Dit is een verlaging van bijna 100 euro op jaarbasis.

Aanvullende verzekeringen Pro life 2016

De premies van de aanvullende verzekeringen zijn nog niet bekend.

Naast de basisverzekering kunt u bij Pro life kiezen uit 4 aanvullende zorgverzekeringen: small, medium, large en extra large.
De small aanvullende zorgverzekering biedt mensen met weinig zorg kosten toch een goede dekking. De premie is relatief voordelig, namelijk € 6,25 per maand in 2013.
De medium en large aanvullende zorgverzekering bieden betere vergoedingen en dekken meer soorten behandelingen. Zo dekt de aanvullende zorgverzekering medium ook christelijke psychologische hulp vanuit de overtuiging van Pro life. Deze kost € 16,25 per maand in 2013. De Large polis kost € 30,75 per maand in 2013. De extra largepolis heeft een zeer uitgebreide dekking. Deze kost € 56,70 per maand in 2013. Maakt u veel zorgkosten en ziet u het voordeel van een christelijke zorgverzekeraar? Dan is deze aanvullende zorgverzekering een goede optie voor u.

De tandartsverzekeringen van Pro life zijn er in drie soorten: small, medium en large. De vergoeding neemt toe naarmate de premie van de tandartsverzekering hoger is. De kosten op een rij in 2013:

  • Tand small € 14,25
  • Tand medium € 24,50
  • Tand large € 32,50

Over de Pro life zorgverzekering 2016

Pro life profileert zich als de christelijke zorgverzekeraar. Pro life zegt vanuit de christelijke overtuiging te handelen. Zo worden behandelingen zoals abortus en euthanasie niet vergoed. Pro life is onderdeel van Agis zorgverzekeringen.

Per 1 januari 2013 gaat DVZ samen met Pro Life. De nieuwe gezamenlijke naam is Pro Life zorgverzekeringen. Per 1 januari 2013 zal de DVZ zorgverzekering niet meer af te sluiten zijn voor nieuwe klanten.

Pro Life wil dat de zorgverzekering voor haar klanten betaalbaar blijft en dat de inhoud aansluit bij de wensen en levensovertuiging van haar doelgroep. Abwin Luteijn, manager van Pro Life: “We willen dat iedereen in Nederland kan kiezen voor goede reguliere zorg en christelijke zorg, tegen een betaalbare prijs. De fusie van Pro Life Zorgverzekeringen met DVZ Zorgverzekeringen heeft als doel om ons hiervoor nog sterker in te kunnen zetten. Klanten kunnen kiezen voor goede reguliere zorg en voor christelijke zorg, zodat de verzekering aansluit bij hun levensovertuiging. De verzekering kan naar wens samengesteld worden met keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen, tandverzekeringen en vrijwillig eigen risicobedragen. Zo kan iedereen een pakket kiezen dat aansluit bij hun persoonlijke situatie.”