Salland Zorgverzekering 2016


Meer over Salland

De Salland zorgverzekering 2016 bestaat net zoals andere zorgverzekeringen uit een basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen.
Basisverzekering biedt vergoedingen voor de meest voorkomende zorgbehandelingen, zoals een bezoek aan de huisarts. De dekkingen van de basisverzekering wordt door de overheid vastgelegd. Salland vraagt daar vervolgens een premie voor. Deze premie kan, ondanks dezelfde dekkingen, verschillen per zorgverzekeraar. De premie voor de Salland zorgverzekering 2016 is 96,75 euro per maand op basis van 360 euro wettelijk eigen risico. Dit is een verlaging van 8,25 euro per maand in vergelijking met 2013. Kiest u voor een hoger eigen risico? Dan daalt de premie maximaal tot 75,92 euro per maand. Met collectiviteitskorting is de Salland zorgverzekering nog goedkoper.

Aanvullende zorgverzekeringen Salland

Naast de basisverzekering kan een klant ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Deze aanvullende zorgverzekeringen bieden betere dekkingen tegen kosten gemaakt door verschillende zorgbehandelingen. De aanvullende zorgverzekeringen van Salland heten:

  • start € 5,85
  • extra € 9,25
  • plus € 15,75
  • top € 26,40
Bovenstaande premies zijn de kosten per maand in 2016.
Daarnaast zijn er drie tandartsverzekeringen:
  • tandextra € 9,00
  • tandplus € 16,75
  • tandtop € 27,50

De dekkingen en kosten per aanvullende verzekeringen lopen op van extra naar top. Tandextra heeft een vergoeding van 80% van de kosten tot een max van 250 euro. Tandplus heeft een vergoeding van 80% van de kosten tot een max van 500 euro. Tandtop heeft een vergoeding van 80% van de kosten tot een max van 1.000 euro.

De aanvullende verzekeringen gericht op specifieke groepen, zoals gezinnen, zijn niet meer af te sluiten.

Over Salland

De coöperatie Salland heeft in 2010 een nieuwe naam gekregen, Eno. Naast Salland heeft Eno ook de zorgverzekering voor vrouwen, genaamd Energiek.

Salland hanteert geen medische keuring voor aanvang. U kunt dus altijd klant worden.