Zorg en zekerheid Zorgverzekering 2017


Meer over Zorg en zekerheid

De zorgverzekeraar uit Leiden, Zorg en zekerheid, profileert zich als een regionale zorgverzekeraar. U kunt er terecht voor een basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen en pakketten gericht op specifieke doelgroepen, zoals gezinnen.

Zorg en zekerheid zorgverzekering 2017

De basisverzekering van Zorg en zekerheid is er in twee vormen: een naturapolis en een restitutiepolis. De naturapolis heet Zorg zeker en de restitutiepolis heet Zorg vrij. Wilt u zelf volledige keuzevrijheid wat betreft zorgverleners en medicijnen? Kies dan de Zorg vrij verzekering. Wilt u een lagere premie? Kies dan de Zorg zeker polis. De polissen hebben dezelfde dekking, maar bij de Zorg zeker polis bent u niet vrij om een zorgverlener te kiezen. Zorg en zekerheid biedt u via deze polis slechts een beperkte keuze wat betreft zorgverleners.

Maandelijkse kosten van de Zorg en Zekerheid basisverzekeringen:

 • Zorg zeker € 106,75 (2012: € 108,45)
 • Zorg vrij € 108,50 (2012: € 109,45)
Deze prijzen van 2013 zijn op basis van 350 euro verplicht eigen risico en zonder eventuele kortingen. Kiest u een hoger eigen risico, komt u in aanmerking voor korting en maakt u de premie in 1 keer over, dan is er al een basisverzekering beschikbaar vanaf 74,12 euro per maand.

Aanvullende verzekeringen Zorg en Zekerheid zorgverzekering

Zorg en zekerheid heeft maar liefst 9 aanvullende zorgverzekeringen. Deze zijn op te delen in twee vormen: pakketten gericht op doelgroepen en pakketten gericht op vergoedingen. Zo zijn er aanvullende zorgverzekeringen voor jongeren, gezinnen en 50 plussers. Deze verzekeringen heten:

 • sure van 18 tot en met 21 jaar € 15,60
 • sure vanaf 22 jaar € 15,60
 • gezzin € 41,95
 • gezzin compact € 19,95
 • plus € 42,55

Maar er zijn ook aanvullende zorgverzekeringen waarbij iedereen welkom is en waar de vergoeding afhangt van de maandelijkse premie. Deze verzekeringen heten:

 • basis € 10,35
 • standaard € 17,80
 • top € 36,60
 • totaal € 85,95

Bovenstaande premies gelden in 2013.
De tandartsverzekeringen zijn in de aanvullende zorgverzekeringen opgenomen. Dit zorgt voor kant en klare zorgverzekeringen, maar hierdoor kunt u deze niet los afsluiten. In 2012 heeft Zorg en zekerheid het delen van vergoedingen voor de tandarts geïntroduceerd. Als u weinig gebruik maakt van de tandarts, maar uw partner krijgt een grote en dure behandeling dan kunt u uw vergoeding delen.

Vergoedingen Zorg en zekerheid zorgverzekering

De belangrijkste vergoedingen van de Zorg en zekerheid zorgverzekeringen op een rij.

Pakketten

Sure: volledige vergoeding van anticonceptie, extra lange dekking in het buitenland, volledige vergoeding van vaccinaties voor op reis, goede dekking van fysiotherapie en tandartsbehandelingen, gedeeltelijke vergoeding van sport medisch advies.

Gezzin: gratis kinderbril, ruime vergoeding van fysiotherapie en tandartsbehandelingen, orthodontie tot 18 jaar tot 2000 euro, zwemlesvergoeding van 50 euro, vergoedingen vna zorg rondom een geboorte.

Geziin compact: gratis kinderbril, vergoedingen voor fysiotherapie, tandartsbehandelingen en zorg rondom de geboorte. De vergoedingen zijn lager dan bij de Gezzin verzekering.

Plus: vergoedingen voor fysiotherapie, brillen/lenzen, tandartskosten en preventieve cursussen.

Aanvullende zorgverzekeringen

Basis: geen vergoedingen voor de tandarts. Daarnaast zijn brillen/lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie en hulp in het buitenland tot een maximum gedekt.

Standaard: dezelfde dekkingen als de basis aanvullende verzekeringen, maar met hogere vergoedingen.

Top: volledige vergoeding van anticonceptie, brillen/lenzen zijn goed gedekt, net zoals fysiotherapie en tandheelkundige behandelingen.

Totaal: onbeperkt fysiotherapie, hulp in het buitenland, orthodontie, alternatieve geneeswijzen.

Over Zorg en zekerheid

De Leidse zorgverzekeraar heeft in 2010 een winst behaald van 27 miljoen euro. In 2010 zijn er 8.000 klanten bijgekomen. In totaal zijn er een kleine 400.000 mensen klant bij Zorg en zekerheid. 91% van de klanten heeft naast de basisverzekering ook een aanvullende zorgverzekering.

Zorg en zekerheid maakt zich sterk voor groepen uit de Nederlandse samenleving die buiten de boot dreigen te vallen. Samen met ONVZ en Eno hebben zij de Vereniging voor Regionale Zorgverzekeraars in het leven geroepen. Met deze vereniging willen zij deze groepen actief steunen. Dit doen zij onder andere door de politiek bewust te maken van de zwakkere groepen in de samenleving.